Winterwarmte : fijn dat je erbij was!

1 december 2016
 • event
 • Italië
 • Winterwarmte Editie 2016 was tegelijk bruisend & warm!  Het was fijn vertrouwde gezichten te zien en samen te genieten in Italiaanse sfeer.

  We hebben ook veel nieuwe mensen mogen begroeten. En wat past beter bij een eerste kennismaking dan een glaasje (huisbereide) limoncello en zoet Italiaans gebak?  Oprechte dank aan iedereen die langskwam!

   

  tineb-herfstwinter16-winterwarmte

   

  De muziek :

  Op vraag van velen ; dit is de naam van de CD die ons tijdens Winterwarmte in de juiste stemming bracht :  “Dolce Vita” van JONAS KAUFMANN

  Marc Janssens van KLARA over deze (recent verschenen) CD :  “Met ‘Dolce Vita’ wil de Duitse tenor Jonas Kaufmann zijn liefde voor Italië uitschreeuwen. Gelukkig doet hij dat op een intelligente, soms een beetje ingehouden, maar vooral heel smaakvolle manier. Het repertoire is licht en volks met meezingers als Volare en Caruso. Maar Kaufmann zou Kaufmann niet zijn als hij niet op een hoogstaande en tegelijk hedendaagse manier met deze nummers omgaat.”

  Wat wij ervan vinden : zalige Italiaanse klassiekers, helemaal passend bij deze decembermaand; gezellig warm binnen & glaasje wijn in de hand…

   

  Ons LIMONCELLO-recept :tineb-herfstwinter16-winterwarmte-limoncello2

  Ben je van plan deze week zelf aan de slag te gaan? Rep je dan naar fruitboetiek LAMON in Bevere. De citroenen van Sorrento zijn er NU gewoon verkrijgbaar. Precies op tijd om jouw eigen LIMONCELLO met de feesten te serveren.
  Kon je niet langskomen maar wil je toch graag het recept? Geef je ook graag een exemplaar aan je vriendin, dochter of zus? Spring gerust binnen in de winkel, we houden de hele maand december  een voorraad receptenkaarten achter de hand.

   

  Nog meer Italië?

  We mochten tijdens Winterwarmte ook Carl Buyck & Franka Verhoeyen uit Bevere leren kennen. Het klikte meteen! Deze fijne mensen zijn nog meer in de ban van Italië als wij en bundelen hun ervaringen & kennis in een boeiende site/blog. COSIDETTO is een must voor iedereen die van Italië houdt. Wat ons betreft een aanrader!

  Heb jij een leuke Italië-tip? Laat het ons weten…

   

  Tenslotte : de winnaars!

  Uit de vele dames die zich het voorbije weekend inschreven voor onze MODEBLOG selecteerde de computer at random volgende 3 namen :
  Sybille Van Maris, Lieve Destobere en Nancy Vansteenkiste.   Proficiat! Jullie winnen

  EEN AANKOOPBON van €50, vanaf zaterdag 3 december afhaalbaar in de winkel 🙂

  Arrivederci !

   

   

   

   

  Blijf op de hoogte

  Schrijf je in en weet als eerste wanneer er een nieuwe blogpost is!