Over Tine

Hoe het allemaal begon.

‘Oudenaarde … Waar ligt dát in hemelsnaam?’ Zo reageerde ik toen mijn man vertelde waar hij vandaan kwam. Ondertussen is het bijna dertig jaar geleden dat ik het West-Vlaamse Kortrijk inruilde voor het kleinste hoekje van de Markt in Oudenaarde. De plek die ik omarm intussen en niet meer kan missen. Daar zitten ook de warme klanken van de beiaardier voor iets tussen.  En de schitterende kleuren van het stadhuis, steeds veranderend op het ritme van de seizoenen.

Van opleiding ben ik marketeer. Tijdens mijn studies ontmoette ik de man van mijn leven. En wat een toeval.  Zijn moeder – een bijou van een vrouw – baatte een kledingzaak uit. Er was een klik, want creatief zijn met naald&draad had ik al van mijn eigen mama geleerd. Zo rolde ik na ons trouwen de modewereld in.  En het voelde meteen goed.

Kom binnen, welkom!

Als je de deur van Tine.B openduwt, dan tref je mij. Beneden, tussen de rekken, vertoef ik het liefst. Ik begin altijd met naar jou te luisteren. Daar hoort een lekker kopje koffie bij. En alle tijd die nodig is.  Vervolgens gaan we aan de slag.  Ik ga net zo lang door tot jij zegt “Dat is het!”

Komt er geen ‘wow’? Of verwacht ik nog iets meer geschikt voor jou? Dan raad ik aan om later terug te komen. Klanten waarderen die eerlijkheid.

Hebben we de juiste outfit gevonden? Dan bekijk ik of het nog beter kan.  Het is magisch hoe een kledingstuk met standaardmaten door enkele kleine aanpassingen (wij noemen het ‘verbeteringen’) verandert naar jouw favoriet. Perfect passend.  

Ook dat bedoelen we met ‘altijd goed gekleed’.

Het naaiatelier: kloppende hart op de 1everdieping.

“Een perfecte retouche mag de klant niet zien, alleen voelen! “ De gulden regel van mijn schoonmama is er vanaf de eerste dag ingelepeld. Zoveel jaar later ligt de lat voor onze retouches nog steeds even hoog.  En dat betekent ook; zoeken tussen meer dan 250 kleuren naaigaren naar de juiste kleur om een sierstiksel opnieuw te geven.

Het atelier is de vaste stek van Vicky, al meer dan 20 jaar. We bespreken samen elke verbetering. Dankzij haar gouden handen en uiterste precisie worden alle retouches tiptop uitgevoerd.

Het opstrijken neem ik zelf voor mijn rekening. Ik hou ervan dat kledingstukken ‘klaar om te dragen’ in jouw kleerkast kunnen.

Wist je dat je ook bij ons terecht kan voor dienst-na-verkoop? Is er een jurk die je moeilijk gestreken krijgt? Heeft jouw lievelingsstuk een beschadiging opgelopen? Of vertelt je weegschaal iets anders dan enkele maanden geleden?  Durf langs te komen, we vinden altijd een oplossing!

 Tine als handelsmerk.

Om collecties aan te kopen, trek ik er meestal alleen op uit. Alhoewel, helemaal alleen ben ik nooit. In gedachten neem ik altijd mijn klanten mee.

Elk seizoen ga ik op zoek in het Europese mode-aanbod. Ik laat me inspireren door onze vaste merken en verrassen door nieuwe vondsten om een eigen & boeiende mix samen te stellen. Een mix die niet voor niets door onze klanten als ‘typisch Tine.B’ omschreven wordt. Mooie stofkwaliteiten, sprekende kleuren en een goeie pasvorm zijn doorslaggevend. Duurzaamheid eveneens. Ik vind het belangrijk dat onze stukken een lange houdbaarheidsdatum hebben.

Gebeten door de blogmicrobe.

Vier jaar geleden, toen ik begon, had ik er geen idee van waar dat ‘bloggen’ van mij naartoe zou gaan. Er was alleen die goesting om af en toe iets meer te vertellen. Tijdens ontmoetingen in de winkel is daar niet altijd tijd voor. Inspiratie genoeg in en rond Tine.B en Oudenaarde: modetrends, stijltips, een blik achter de schermen, evenementen op til, …

Mijn plezier in het schrijven groeide gelijkmatig met het aantal klanten dat zich abonneerde. Als ik vandaag op ‘publiceren’ druk, wordt mijn blogpost naar net geen 1000 mailadressen uitgestuurd, en komen er on-en offline telkens weer fijne reacties. Ik ga dus graag door.

Is er een onderwerp dat je graag eens aan bod wilt zien komen? Stuur mij een mail met jouw suggesties, tine@tineb.be.

Benieuwd naar meer? Neem dan zeker HIER (klik) een kijkje. Laat je adres na, als je mijn blogberichten ook graag in jouw mailbox ontvangt.

En verder:

*Ben ik een wandelaar. Elke morgen in de vroegte stap ik een 5-tal km. Een uur bewegen terwijl de natuur ontwaakt; het geeft mij energie voor de dag! Ook voor meerdaagse trektochten met de rugzak ben ik altijd te vinden.

*Hou ik van lezen. Ik vind het zalig een aantal uur weg te kruipen in een verhaal. Laatste titel die bleef hangen: “We zijn niet als hagedissen” van Erika Bianchi. Een aanrader!

*Ben ik fan van Italië. Zoals een voetbalfan; ‘all the way’ (en hoe dat gekomen is, lees je in deze blog (klik)) Ik hou van de steden en dorpjes, de zee en de bergen, de Italianen, de taal, de kunst, de mode, de keuken én de gelati. (‘Al limone’ is mijn favoriet.)

*Is de keukenschort voorbinden na een dag in de winkel, instant ontspanning voor mij. Ik kook graag en veel. En inderdaad ja, onze ‘dagelijkse kost’ is vooral op de Italiaanse keuken geïnspireerd.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en weet als eerste wanneer er een nieuwe blogpost is!