Even voorstellen : juwelenontwerpster Leen Snoeck

21 juni 2016
 • Accessoires
 •  

  Soms is een gelegenheid wel echt bijzonder, en daar hoort een mooie jurk bij, een bijhorende stola in glansdraad  en… passende JUWELEN !

  We doen hiervoor graag beroep op Leen Snoeck, ontwerpster van FLO JEWELRY.  Vandaag mochten we halsjuweel& oorhangers &armbandjes voorstellen die speciaal ontworpen zijn om te passen bij een jurk voor een bijzonder feest. Het resultaat is ronduit schitterend, onze klant is in de wolken!  Kijk, dan kan ook onze dag niet meer stuk.

  Voor wie vaak onze winkel binnenloopt, is Leen Snoeck beslist geen onbekende.  Leuke oorhangers, een vrolijke armband of een stijlvolle ketting, velen kozen reeds uit haar accessoires om een outfit af te werken.

  Deze pittige dame uit Maarkedal (jawel, onze eigen Vlaamse Ardennen!) zorgt reeds enkele jaren, elk seizoen opnieuw voor bijzondere juwelencreaties en kan terecht onze ‘huisontwerpster’ genoemd worden.  De moeite waard voor een meer uitgebreide kennismaking, vonden wij ;  we zochten Leen op voor een vraaggesprekje te lande omgeven door op z’n minst 5.000 schitterende glasparels :

  Creëren lijkt jouw tweede natuur: zat ontwerpen al van jongs af aan in je vingers?

  LEEN : Als kind was ik steeds heel creatief en geboeid door kleuren. Door de jaren heen heeft zich dat verder ontwikkeld.   Ik besloot op een bepaald ogenblik een opleiding juwelenontwerp te volgen en mijn ware passie is ontloken.  De basistechnieken die ik leerde blijf ik verder onderhouden. Daarnaast sta ik steeds open voor nieuwe manieren van werken en probeer overal waar ik kom bij te leren.  Deze vaardigheden en een aangeboren feeling voor kleuren en materialen werd in mijn omgeving erg gesmaakt en zo  kreeg ik meer en meer vragen om passende accessoires te creëren bij een outfit. 

  Wat zijn jouw inspiratiebronnen? 

  LEEN : Mode, cultuur en architectuur zijn mijn belangrijkste bronnen, net als het bestuderen van vormen en kleuren. Op stap gaan en je laten inspireren doen ideeën ontstaan, evenals de zoektocht naar mooie materialen. Ik heb steeds een klein boekje en potlood bij om ideetjes te kunnen schetsen.  Op die manier bouw ik een moodbord op en begint de creatie van een collectie niet van nul. Eenmaal aan de slag neem ik alle ontwerpen en schetsjes samen, selecteer, verfijn en begin met het maken van prototypes. Zo vloeit het ene juweel uit het andere en ontstaat een collectie. 

  Kenmerkend voor jouw stijl is de eigenzinnige mix van materialen, halfedelstenen, glaskralen: waar vind je al dat moois?

  LEEN : Alles begint met unieke kralen en pure materialen. Ik besteed veel tijd aan het zoeken. De componenten komen uit binnen- en buitenland, maar Milaan en Venetië zijn mijn favoriete steden. Mondgeblazen glasparels haal ik bijvoorbeeld uit verschillende kleine ateliers op het Venetiaanse eiland Murano. Persoonlijk contact met de ambachtslieden die de kralen en grondstoffen vervaardigen is voor mij erg belangrijk. Ik bezoek hen meermaals per jaar. Eenmaal ter plaatse kan ik uren doorbrengen in hun ateliers. Kijken, aanraken, elimineren, oog hebben voor mogelijke combinaties, en dan uiteindelijk het materiaal uitkiezen waarvan ik denk : ‘hier kan ik iets moois mee doen!’.  Elk onderdeel van het juweel ; de parel, de ketting, het verwerkte zilver of goud, heeft zo  een eigen verhaal en dat is precies wat ik zoek voor mijn ontwerpen. Elk stuk op zich is uniek, en zo wil ik het verschil maken in het grote aanbod.   Ik voel dat klanten dit erg waarderen.

  Waar haal je de energie om steeds opnieuw aan een collectie te beginnen? 

  LEEN : Een passend juweel werkt de look van een vrouw helemaal AF.  Het mooiste compliment dat een vrouw kan krijgen is toch “Je ziet er beeldig uit!” en vaak zijn het de accessoires die net voor dat tikkeltje meer zorgen. Dat ik daar mag en kan voor zorgen is mijn grootste drijfveer!

  Ikzelf zal nooit de deur uitgaan zonder een passend juweel, afhankelijk van de gelegenheid kies ik  voor een sobere of meer opvallende creatie.  Graag wil ik andere vrouwen stimuleren om dit ook te doen, het zorgt ervoor dat je je nog meer vrouw voelt. 

  Erg TROTS zijn wij op de mooie samenwerking met deze bijzondere vrouw&ontwerpster!  Benieuwd naar de creaties van Flo Jewelry? Kom eens langs, we hebben regelmatig nieuwe items binnen. Op zoek naar iets bijzonders? Zeker weten dat Leen iets unieks voor jou kan maken!

   

   

   

  Blijf op de hoogte

  Schrijf je in en weet als eerste wanneer er een nieuwe blogpost is!