Een liefdesverhaal

16 september 2017
 • dank
 • event
 • “Leve het materialisme”.

  Dit is de titel van een column, geschreven door journaliste Kelly Deriemaecker, die vorige week mijn aandacht trok.

  Ik citeer :

  “Ik heb een groene jurk van een Italiaans merk die me werd aangeraden in een winkel waar ik soms kom. ‘No way’, dacht ik eerst.  ‘Het is iets voor jou’ zei de dame van de winkel.  Toen draaide ik een paar rondjes voor de spiegel en kwam een andere klant zeggen dat ik er het perfecte figuur voor had. In mijn herinnering heb ik de jurk 8 keer aan en uit getrokken, de prijs lag een stuk boven mijn budget.
  Na een wandeling in de stad heb ik het toch gedaan.  Ik en die jurk, het is een liefdesverhaal dat ondertussen al vier jaar duurt.

  Net zo met een sjaal die ik zag op een citytrip.  Zo mooi! Met de hand gemaakt.  Elke dag van de trip liep ik de winkel binnen.   Op de laatste dag bedacht ik me dat ik niet snel terug in deze stad zou komen en ik kocht hem.  Ik betaalde meer dan ik ooit voor een sjaal betaalde en weet nog hoe mijn hart in mijn keel klopte toen de betaalautomaat piepte voor ontvangst.  De liefde die ik voor die sjaal voel is eindeloos.  Ik combineer hem telkens weer.

  En dan zijn er stukken die ik zonder nadenken in mijn mandje gooide. Soms alleen omdat er -60% op stond.  Niet alleen liggen die stukken amper gedragen achteraan in mijn kast. Ik herinner mij geen aankoop, geen verlangen of juist geen ‘coup de foudre’.

  Ik heb vaak gedacht als ik makkelijk geld uitgaf, dat ik te materialistisch was. Nu besef ik dat ik juist niet materialistisch genoeg was, dingen kocht waar ik geen respect voor opbracht.  Als ik naar de stukken kijk die juist 10 keer door mijn handen en hoofd moesten voor ze te kopen, besef ik dat dit de manier was om ze voldoende ruimte te geven om er ook nadien voor te zorgen. Kiezen moet een plezier zijn, een overtuiging, je moet het gevoel hebben  “dit is voor mij’. Als dan de bancontact piept, is dit vaak het begin van een wondermooi liefdesverhaal.

  Toen begreep ik de titel, helemaal.

  En kan ik slechts toevoegen dat precies hetzelfde ook HET ANTWOORD is van Tine.B in deze tijden van veel,  té veel soms & snel, té snel soms.

  Een AANBOD van mooie zaken, die langer dan 1 seizoen meegaan, die met zorg gemaakt zijn, met liefde gekozen, in alle rust voorgesteld, met aandacht voor vragen of kleine bekommernissen, met een retouche-dienst tot het stuk van jouw keuze als gegoten zit. En met heel veel zin om te INSPIREREN, telkens weer, tot een klein of groot… LIEFDESVERHAAL.

  Wat hebben we genoten van onze MODESHOWS op 14/09 in de Ladeuze!

  DANKJEWEL aan onze modellen,  Stefanie, Isabelle, Katrien, Joke, Judith, Carine, Sophie en Mieke ;  voor hun natuurlijke flair en groot enthousiasme.  Het is onze missie kledij te presenteren op ECHTE VROUWEN, deze 8 dames doen het met brio!

  DANKJEWEL aan iedereen die erbij was, voor de lachende gezichten en de fijne feedback, het waren MODE-MOMENTEN om te koesteren!

  DANKJEWEL aan Schoenen STILETTO, Bakkerij BUREZ, juweelontwerpster Leen Snoeck en Feestzalen De Ladeuze voor de bijzonder aangename samenwerking.

  Blijf deze blog volgen…

  Onze modellen stellen zich straks aan jou voor en vertellen welke HUN favoriete TINE.B-looks zijn én waarom.

  P.S. Ook DANKJEWEL aan Inge, gepassioneerd door fotografie, voor de FOTOSHOOTS tussen onze 2 shows.

  Deze schitterende GROEPSFOTO is slechts een begin…

   

  Blijf op de hoogte

  Schrijf je in en weet als eerste wanneer er een nieuwe blogpost is!