De wollen jas : hoofdrolspeler van de herfst

20 oktober 2016
 • Tip
 • trend
 • wol
 • NU is er geen ontkomen meer aan; zonder jas kom je de deur niet uit…

  De zon speelt met plezier nog wat in extra-time, en daar genieten we natuurlijk van.  Het dalen van de temperatuur en een onverwachte regenbui nopen ons echter tot een extra laagje.

  En kijk, waar voorheen vooral de donsjas bovengehaald werd om de herfst mee in te gaan, speelt dit seizoen DE WOLLEN JAS een absolute hoofdrol. Wat kies je? Ultralichte double-face, fluffy of afgewerkt met pittige details?  In  beloved black, chic grijs of winterpastel?   De wollen jas heeft het wat stoffige imago voorgoed van zich afgeschud en bepaalt nu stevig het  straatbeeld.

  tineb-herfstwinter16-jas

   

  Verklaring voor de come-back van de JAS ?

  Niet zo moeilijk, de jas in de hoofdrol is een logisch gevolg van de huidige modetrends :

  */ veel BOVENSTUKKEN in tricot vormen de basis van de actuele looks

  denk oversized truien, O-pulls, grof gebreide gilets of rolkraagtruien

  De deur uitgaan als je  een oversized trui draagt, vraagt een ruimer gesneden model  jas. Alleen zo kan je  het volume makkelijk kwijt.

  */ NATUURLIJKE MATERIALEN  winnen aan belang, en daar hoort WOL uiteraard bij

  In de huidige tijdsgeest is ‘goed gevoel’ een belangrijk credo. Kledingstukken worden meer en meer gekozen omdat ze ‘goed voelen’ en niet alleen omdat ze er goed uitzien.  Een jas in wol draagt heerlijk en is warm & zacht tegelijk.  Eens je ermee begint, raak je eraan verwend…

  Het klopt dat natuurlijke materialen duurder zijn in aankoop.  Daar tegenover staat een langere houdbaarheid;  een mooi stuk in wol, blijft mooi, seizoen na seizoen. Als je je tijd neemt om jouw favoriet te zoeken, ben je verzekerd van jaren draagplezier.

  */ nieuwe ONTWERPEN 

  Herfst-winter 2016 is de jas bij zowat elk merk tot KEY-PIECE benoemd en héruitgevonden dankzij

  toevoeging van moderniteit met trendy details : kraag en manchet in ribtricot, afritsbare onderjasjes en/of een kap in nylon, …

  gedurfde stoffenkeuze en hippe snit

  */ moderne STYLING

  Of hoe te combineren?     De ‘zondagse mantel’ zoals ieder van ons die ooit gekend heeft, is niet meer, en dat is maar goed ook.   Wie vandaag voor een jas kiest, wilt die dragen en liefst zo veel mogelijk ! En dat kan, meer dan ooit!  Bekijk onze voorbeelden in deze blog, en durf zelf te proberen. Je zal zien dat je een jas  makkelijk in jouw herfstlook kan integreren. Dat het ‘klikt tussen jou en je jas’ vinden wij het belangrijkste. 

   

  Dus JA, combineer sportief met een jeans en sneakers.

  JA, ga voor dressed-up met  een bootcut en sleehakken.

  JA, het is OK als jouw jurk er een stukje vanonder komt, laagjes maken de look juist spannend.

  JA, draag er een grof gebreide sjaal over en trek ermee op wandel.

   JA aan de JAS !

   

  TIP :  En hoe zit dat dan met de regen, hoor ik je denken?   Valt beter mee dan je zou verwachten!  Wollen stoffen zijn weefsels die van nature vuil en vocht afstotend zijn. Af en toe een stevige borstelstreek met een ouderwetse kleerborstel houdt je jas perfect in vorm.  Is jouw wandeling toch met een fikse regenbui geëindigd ? Laat de jas op een stevige hanger eerst helemaal opdrogen. Ga er vervolgens langs met een warm strijkijzer en stoom flink (respecteer minimum 20cm afstand). Borstel de stof tegen de draadrichting (naar boven) en laat even opdrogen. Stoom opnieuw en borstel vervolgens met de draadrichting. Je jas is terug als nieuw.

  Blijf op de hoogte

  Schrijf je in en weet als eerste wanneer er een nieuwe blogpost is!