Art meets fashion

21 november 2017
 • event
 • Feel good
 • Kunst
 •  

  Op dagen dat de knop on hold kan, is rondstruinen in een museum één van mijn favoriete bezigheden.

  4Ik hou van de ingetogen rust die je er steevast treft.  Gsm en tijd vallen als vanzelf stil.   Even lijkt het alsof je weg bent van de wereld.  Tegelijk is het ontdekken van een tentoonstelling of het bekijken van kunstwerken een moment van reflectie om precies diezelfde wereld weer met andere ogen te bekijken.

   

  Ook voor de Deense Tina Gustavsson -ontwerpster van onze collectie GUSTAV- is het een vast ritueel.

  VOOR elke creatie-ronde moet ze er heen; het meest noordelijke punt van haar land, het vissersplaatsje Skagen.

  Deze einde-van-de-wereld-plek was op het einde van de 19e eeuw dé ontmoetingsplaats voor een gepassioneerde groep schilders. Geïnspireerd door het magische noorderlicht en de botsende branding, creëerden zij er een eigen stijl, tussen realisme en impressionisme in. Favoriete onderwerpen waren landschappen en natuur, zee en stranden, en het dagelijkse, soms harde, leven in het vissersdorp.

  tineb-herfstwinter17-winterwarmte-skagen-gustavdenmark-fashion2tineb-herfstwinter17-winterwarmte-skagen-gustavdenmark-fashion

   

  Tina gaat er om te VERTRAGEN (to slow down)

  Om afstand te nemen, haar hoofd leeg te maken en nieuwe  inspiratie te vinden in werken van toen. In kleurcombinaties en patronen, die -150 jaar later- verrassend actueel blijken te zijn, en zo kunnen omgezet worden in ‘Fashion’ vandaag; de typische GUSTAV-collecties van haar hand.

   

  ART MEETS FASHION! 

  We laten jou tijdens WINTERWARMTE op inspiratieborden in de winkel zien hoe het werkt. Tegelijk beleef je de typisch Deense sfeer.

  KOM LANGS op

  VRIJDAG 24/11 van 14u tot 22u (nocturne!), ZATERDAG 25/11 van 9u tot 18u of ZONDAG 26/11 van 14u tot 18u.

   

  Want VERTRAGEN STAAT NIET GELIJK AAN STILVALLEN.  Net zoals stilte vaak geluid aankondigt, kan een vertraging een versnelling inluiden. De aanzet van iets leuks, iets moois, iets groots of iets beters.

  Voor Tina Gustavsson het begin van een nieuwe collectie. 

  Voor elk van ons de mooiste tijd van het jaar. 

  Voor Tine.B en alle ondernemers van Oudenaarde WinkelStad de eerste bladzijde van een nieuw te schrijven hoofdstuk; met een  prachtige MARKT in de hoofdrol!

  DIT MOMENT wil jij niet missen, toch?       WARM WELKOM!

   

   

  Blijf op de hoogte

  Schrijf je in en weet als eerste wanneer er een nieuwe blogpost is!